Egyik kedvenc családi receptünket hoztam most Nektek: amellett, hogy nagyon gyors és laktató, és azon kevés zöldség ételek egyike, amit a kislányom is nagyon szeret. Nálunk szerencsére nem működik a spenóttal kapcsolatos sztereotípia, lehet, hogy azért, mert ilyen finomságok készülnek belőle! :)
Hozzávalók (4 személyre):
25 dkg teljes kiőrlésű orsótészta (EZT használtam)
8 adag fagyasztott leveles spenót (Tesco-sat használok, 1 gömb =1 adag)
1 doboz (250 ml) zabtejszín (EZT használtam)
20 dkg light trappista sajt reszelve
3 evőkanálnyi kókuszolaj (EZT használom)
4 gerezd fokhagyma
1 dl víz
himalája só ízlés szerint
Az orsó tésztát forrásban lévő sós vízben a szokásos módon kifőzzük és leszűrjük. A teljes kiőrlésű tésztánál arra kell figyelni, hogy tovább kell főzni, mint a sima tésztát. (Kóstolással megállapíthatjuk, hogy megpuhult-e már?)
A fokhagymát felkarikázzuk, majd a kókuszolajban aranybarnára pirítjuk. Rádobjuk a mirelit spenót gömböket és kb. 1 dl vízzel felengedjük. Fedő alatt néhány perc alatt (csak amíg a spenót kiolvad) pároljuk, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Ráöntjük a zabtejszínt, ízlés szerint sózzuk és jól elkeverjük.
A kifőtt és leszűrt tésztát a spenótos mártáshoz keverjük, tálalásnál pedig megszórjuk reszelt sajttal.
Tápérték: 1 adagban sajt nélkül 316 kcal és 49 g szénhidrát. sajttal 535 kcal és 50 g szénhidrát van.
Jó étvágyat kíván:
Reya, az alakbarát konyhai alapanyagok szakértője!