Ez a kenyér recept a házi ch csökkentett kenyerek közül szerintem a legegyszerűbb: csak belepakoljuk a kenyérsütőgépbe a hozzávalókat, bekapcsoljuk, majd elmegyünk egy jót edzeni, megnézünk a párunkkal egy filmet, vagy társasozunk egy jót a gyerekkel.
Ez alatt a kenyérsütő gép dolgozik helyettünk és nekünk nincs más dolgunk, mint az illatozó, frissen sült kenyeret kiemelni a tartályból! (Nagymamáinknak bezzeg nem volt ilyen jó élete! ;) )
Hozzávalók (1 db 75 dkg-os kenyérhez):
35 dkg szénhidrátcsökkentett kenyérliszt (EZT használtam)
10 dkg zabpehely (EZT használtam)
3,5 g friss élesztő
3 dl langyos víz
1 teáskanál himalája só (EZT használtam)
1 evőkanál puha kókuszzsír (EZT használtam)
1 evőkanál natúr magkeverék ízlés szerint
A hozzávalókat az alábbi sorrendben a kenyérsütő gép tartályába helyezzük: víz, kókuszzsír, só, liszt, zabpehely, szétmorzsolt élesztő.
A magokat én akkor szoktam belerakni, amikor jelez a gép, ez kb. az elindulás után 15-20 perccel van, de ha valakinek nem ilyen a gépe, akkor nyugodtan tegye bele a zabpehellyel együtt.
A kenyérsütő gépet teljes kiőrlésű programra állítjuk és hagyjuk, hogy végezze a dolgát, majd amikor jelez, hogy kész, kivesszük a kenyeret és rácson hagyjuk kihűlni.
Tápértéke: 1 szeletben (kb. 5 dkg) 229 kcal és 30 gramm lassan felszívódó, sokáig eltelítő szénhidrát van.
Még sok-sok szénhidrátcsökkentett, gluténmentes és paleo konyhai alapanyagot találsz megfizethető áron a Salátagyár Életmód Shopban!
Jó étvágyat kívánok!
Reya, alakbarát konyhai alapanyag tanácsadó